Strategisch vooronderzoek
Jongeren
Strategisch vooronderzoek
Jongeren
De Tafelberg is een woongemeenschap, gehuisvest in een voormalig gebouw voor gesloten jeugdzorg. Hier wonen jongeren die uit de jeugdhulp komen samen met studenten en werkende jongeren, met als doel elkaar te ondersteunen en een bloeiende community te creëren.
Waarom
De innovatie is een antwoord op de problematiek dat veel jongeren die uit de jeugdhulp komen, geen geschikte woonruimte vinden en daardoor moeilijk hun weg vinden in de maatschappij. De vraag die centraal staat is: “Hoe kunnen we ervoor zorgen dat deze kwetsbare jongeren na hun tijd in de jeugdhulp succesvol integreren in de samenleving?”
Voor wie
De innovatie is gericht op jongeren uit de jeugdhulp, die extra begeleiding nodig hebben bij het wonen. Daarnaast is het gericht op studenten en werkende jongeren, die door samen te leven met de eerste groep een informeel mentorschap kunnen bieden.
Ontwikkeling
De bouw van De Tafelberg is bijna afgerond. Er zijn communitybuilders geselecteerd en de eerste jongeren zijn ingetrokken. Ook zullen wij als Garage2020 in dit gebouw gaan werken als één van de sociale ondernemingen! De belangrijkste vervolgstap is het waarborgen van de duurzaamheid van de community. De bewoners en ondernemers moeten samen een bloeiende gemeenschap creëren en ervoor zorgen dat de positieve energie behouden blijft.
De rol van Garage2020
Garage2020 presenteerde het initiële idee aan de Gemeente Amsterdam. Onze visie was om meer te doen dan alleen woningen bouwen, en te streven naar een complete community waar jongeren elkaar kunnen ondersteunen. We waren fel tegen het slopen van het oude gebouw en zag juist de waarde van het hergebruiken van de locatie. We waren ervan overtuigd dat de geschiedenis van de plek geëerd moest worden en zagen in het oude gebouw de potentie voor een symbool van hoop.
Strategisch vooronderzoek
Kinderen
Met Vleuten Versterkt creëren we een aanpak om de positieve kanten van prestatiedruk te behouden en de negatieve kanten te laten verdwijnen.
Bekijk projectStrategisch vooronderzoek
Kinderen
Van traditionele onderwijslocaties naar inclusieve scholen die maatwerk bieden aan álle leerlingen, ongeacht hun ondersteuningsbehoefte. Dat is het doel. Zo houden we ieder kind binnen de eigen wijk en voorkomen we verwijzingen naar speciaal onderwijs.
Bekijk projectStrategisch vooronderzoek
Kinderen
Het doel van dit project is om kinderparticipatie in Rotterdam vorm te geven. De gemeente wil een systeem ontwikkelen waar kinderen tussen de 4 en 12 jaar mee kunnen praten en meebeslissen over plannen die hun wijk en stad beïnvloeden. Uiteindelijk wil de gemeente Rotterdam ervoor zorgen dat kinderen een volwaardige stem krijgen in de besluitvorming over hun leefomgeving.
Bekijk project